miercuri, 27 iunie 2012

Libertatea de a... fi!

Nimeni nu-ti poate spune ca esti, daca tu nu crezi in asta! Asa suna ABC-ul oricarui maestru in manipulare... Ma gandeam sa va spun astazi despre cum nu am fost eu manipulat, dar cred ca e mai bine sa incerc sa va manipulez eu pe voi... in joaca...:) Daca iese, voi ramane un pesimist toata viata, daca nu... NU!
Se ia o familie cat de cat unita, cu fel de fel de "avutii", care mai valoroase decat altele... In acest mediu, se introduce un "element" total strain (gen prietenul fiicei) si se incearca adaptarea acestuia la mediu... ce credeti ca se intampla? Sunt tentat sa spun "nimic bun"!
Fugim ca de dracu' de schimbare, de tot ce ne altereaza (in mintea noastra) felul nostru unic de a fi... Ce nu intelegem este ca suntem, de la un capat la celalalt, "animale sociale", ca ne este aproape imposibil sa traim singuri, departe de laudareli si vorbe dulci, "prietenesti"... As spune chiar ca nu putea trai daca cineva nu are nevoie de noi... Are vreun sens ce spun?
Mai bine ma opresc aici si parasesc jungla asta sociala care ma... inghite...:(

3 comentarii:

  1. Este normal sa fugi de schimbarile care sunt in opozitie cu felul tau de a fi. Mestesugul consta in a interactiona, in mod compatibil, cu mediul, facandu-se mici ajustari:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehehehe... poate d-aia nu sunt eu deloc "mestesugar", ci doar o fiinta care se ghideaza dupa ideea "Live and let live!"... Dar suna fain si ce spui tu acolo...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm, analizind singura persoana pe care o cunosc cat de cat, adica pe mine, constat ca dispun de amandoua tendintele de care vorbesti, desi tu le crezi contrare.
    Sunt o specie de solitara, m-as simti minunat ca padurar cred, doar ca sunt prea sensibila la frig ca sa aplic asta. :)
    Insa in acelasi timp vreau sa fiu utila, sa simt ca aduc o schimbare, minora, normal, ca altfel nu cred in vorbe mari, fie in societate, fie in viata vreunei persoane. De-aici si dorinta de a ajunge profesoara, cred.

    RăspundețiȘtergere